Volgende Volta Limburg Classic is zaterdag 2 april 2016

Parcours

De organisatie van de Volta Limburg Classic heeft besloten het parcours van de UCI 1.1 wedstrijd te wijzigen. De 43e editie zal net als bij de afgelopen editie enkele kenmerken van de oude Hel van het Mergelland terugkrijgen.

De afgelopen jaren werden drie lussen van 60 kilometer verreden waarna de finale in Eijsden op een aantal lokale rondes werd beslecht. Het parcours was selectief en heeft mooie winnaars opgeleverd, maar met drie gelijke rondes kende het weinig verrassingen voor het peloton én de vlakke finale richting Eijsden zorgde ieder jaar weer voor een samensmelting van kopgroep en achtervolgende pelotons.

Het nieuwe parcours zal geen drie lussen van 60 kilometer bevatten, maar na een lokale lus door Eijsden, rijdt het peloton twee grotere rondes van 90 kilometer. Tevens wordt er in de finale een lokale ronde geschrapt, waardoor de hellingenzone dichter op de finishlijn komt te liggen. In het verleden lag de laatste helling op 30 kilometer van de meet, met de wijziging van het parcours krijgen de renners in de laatste 20 kilometer nog vier venijnige klimmetjes voorgeschoteld. Met deze aanpassing wordt gehoopt op meer openheid van de wedstrijd en de vergroting van het aantal kanshebbers op de overwinning in de Diepstraat te Eijsden. Ook met het terugbrengen van bijvoorbeeld de beklimmingen van Camerig en Gulperberg mag de Volta Limburg Classic weer met recht gezien worden als dé belangrijke opmaat naar de Amstel Gold Race.

Volta Limburg Classic Toertocht!
Sponsorbrochure
Go_for_Gold_logo+schild_01_300dpi.jpg
Logo Eijsden.jpg
L1LogoLANG RGB.jpg
AMS_RoundelAmstelBier_Diap.jpg
plus_logo_181208.jpg
RB_woordmerk_pms.jpg
L1LogoLANG RGB.jpg
Logo Andidruk.jpg
logo spie.jpg
Volta Limburg.jpg
logo spie.jpg
Go_for_Gold_logo+schild_01_300dpi.jpg
Volta Limburg_FC_1 - kopie.jpg
RB_woordmerk_pms.jpg
Limburg_Cycling_300dpi.jpg
Limburg_Cycling_300dpi.jpg
DDL_LD_middel_internet.jpg
AMS_RoundelAmstelBier_Diap.jpg