DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

Inschrijven voor de toertocht is weer mogelijk!

Op vrijdag 1 december is de inschrijving voor de Volta Limburg Classic toertocht op (paas)maandag 2 april 2018 van start gegaan. Speciaal voor de feestdagen hadden we weer een mooie Early Bike Actie. De eerste 250 early bikers die inschreven kregen € 2,50 korting op hun inschrijving. Deze actie is inmiddels afgelopen. Nog niet ingeschreven? Doe dat dan snel!

Schrijf je in en ga net als de profs de uitdaging aan op hét officiële UCI Volta Limburg Classic parcours in een prachtig Euregionaal fietslandschap! Nieuw dit jaar is de toevoeging van een nieuwe afstand. Is 85, 120 of 150 km toch iets te ver? Kies dan voor de nieuwe 60 km route en ga jouw uitdaging aan.


Direct Inschrijven

 

NIeuws

Kids Cycling (on) Tour 2018

Na 19 jaar Dikke Banden Race kozen we vorig jaar voor een nieuwe formule om de kinderen van de basisschool te laten kennis maken met de wielersport.: Kids Cycling (on) Tour.

We konden terugzien op een zeer geslaagd evenement met enthousiaste leerlingen.

Derhalve geven we hieraan een vervolg.

Gepubliceerd op 13-03-2018
Lees meer

Deelnemersveld Volta Limburg Classic bijna rond!

Met nog slechts enkele weken in het vooruitzicht is het deelnemersveld voor de 45ste Volta Limburg Classic bijna rond! De kanshebbers, outsiders en opvallende namen vind je hier!


Gepubliceerd op 12-03-2018
Lees meer

De verhalen achter de Volta Limburg Classic 2017: “Ik had werkelijk geen idee wie die Italiaan was”

Het was anders dan andere jaren. Boeiender, leuker ook. De perspraatjes na afloop van de Volta Limburg Classic vinden traditiegetrouw plaats in het café van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden. Het riedeltje is ieder jaar hetzelfde: de nummers één, twee en drie van de koers nemen plaats achter een bescheiden, houten tafeltje en vertellen hun verhaal van de dag. Meestal is dat geen heel spannende aangelegenheid. Na bijna tweehonderd kilometer buffelen door het zware Mergelland zijn wielrenners logischerwijs meestal niet bijster spraakzaam. Maar deze keer, na de finish van de Volta Limburg Classic 2017, ging het er opvallend genoeg heel anders aan toe.

Gepubliceerd op 08-03-2018
Lees meer

Pers

De Volta Limburg Classic winnen is voor veel jonge renners een droom. Een droom echter die alleen voor de meest talentvolle renners waarheid wordt. Want de Volta Limburg Classic - de hel van het Mergelland - is afzien.

Vanuit sportief, sociaal en lokaal oogpunt is de Volta Limburg Classic een relevant evenement. Wilt u aanwezig zijn als pers? Vraag dan een persaccreditatie aan!

Meer informatie over:

 

Aanvragen van een persaccreditatie

Kijken langs het parcours

Een weekeinde lang genieten van wielsport. Dat kan tijdens de Volta Limburg Classic. Bijvoorbeeld op de Diepstraat in Eijsden - hét epicentrum van de Volta Limburg Classic, maar ook op één van de vele “hotspots” langs het parcours.

Meer informatie over:

 

Kijken langs het parcours

Herbeleef de Volta Limburg Classic

Terugkijken naar een succesvolle Volta Limburg Classic. Dat kan hier als de Volta Limburg Classic voorbij is. Voorlopig kijken wij echter liever vooruit naar de komende editie op 31 maart en 2 april! Ook de 45ste editie wordt weer een loodzware omloop met mooie sportieve gebeurtenissen in een sfeervolle ambiance! Geniet jij mee? Of kijk je nog even terug?

Meer informatie over:

 

Volta Limburg Classic 2018

Volta Limburg Classic Toertocht

Zelf fietsen in "de Hel van het Mergelland"

Behalve de Volta Limburg Classic wedstrijdversie op zaterdag 31 maart, wordt er op maandag 2 april ook een toertocht georganiseerd. Iedereen - met voldoende uithoudingsvermogen - kan daaraan meedoen. Als je geluk hebt, in een lekker voorjaarszonnetje.

Lees meer over meedoen aan de toertocht

Sponsor in beeld: Volta Limburg

Zonder sponsoren zou Volta Limburg Classic niet kunnen bestaan. Samen zorgen onze sponsoren - en een heel leger aan vrijwilligers - ervoor dat wij dit fantastische wielerevenement kunnen organiseren.

Er kan er maar één de hoofdsponsor van de Volta Limburg Classic zijn en dat is vanzelfsprekend Volta Limburg.

 

Bekijk hier welke organisaties de Volta Limburg Classic een warm hart toedragen:

 

Bekijk alle sponsoren

Live op L1

Geen tijd om de Volta Limburg Classic op zaterdag 31 maart 2018 te bezoeken? Kijk dan naar de live uitzending op L1. “Live” kijken kan ook vanaf de website van L1.

Nog geen vaste kijker van L1? Bekijk dan hier eens de website van L1.

L1 Media partner van Volta Limburg Classic.

Website L1

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg