DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

NIeuws

Derde editie Kids Cycling Tour

Op vrijdag 5 april 2019 organiseert de Volta Limburg Classic voor scholen uit de gemeente Eijsden-Margraten de Kids Cycling Tour in Eijsden. Dit voor de 3de keer. In samenwerking met het project “kompas” van de gemeente Eijsden-Margraten, organiseren we wederom een fietsclinic voor de groepen 7/8 van de basisschool. Bij deze Kids Cycling Tour worden er drie “workshops/clinics ” gegeven om de leerlingen kennis te laten maken met de wielersport.  Het is een gevarieerde ochtend met 3 leuke activiteiten, in circuitvorm.

Dit staat op het programma:
- Een fietsbehendigheidsparcours met allerlei obstakels, op het Veldje.
- Een pelotonstoertocht door Eijsden- Oost en Maarland van ongeveer 7 km met de hele klas en begeleid door motards, jurywagen, bezemwagen en ambulance.
- Een (korte) individuele tijdrit van 800 meter in de Graaf de Geloeslaan.

 De winnaars van de tijdrit - zowel bij de jongens als de meisjes- mogen de dag erna op zaterdag 6 april 2019 mee als VIP in de juryauto met de karavaan van de echte Volta Limburg Classic! De groepen worden om 8.45 uur met de fiets op het Veldje in Eijsden verwacht. De ochtend zal duren tot 12:00 uur. Elke activiteit/clinic duurt ongeveer 40 minuten, waarna de groep doorstroomt naar de volgende “workshop”. De gezamenlijke huldiging en afsluiting vindt plaats rond 11.45 op het Veldje.

Wij nodigen u graag uit om een kijkje te komen nemen.

Voorafgaande hieraan heeft er in de klas een introductieles plaatsgevonden over de facetten rondom een wielerwedstrijd en de wielersport in het algemeen. Zie hier het filmpje van KCT 2018:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=B_pkU6HFhC4

 

Deelnemende scholen 2019:

1. Tangramschool Eijsden      2. BS De Cramignon Eijsden             3. OBS Mesch

 

Met sportieve groet, 

                                                          

Joyce Reijnders en Jef Henquet    Namens bestuur Volta Limburg Classic, organisatie KCT

Daisy Claessens                              Buurtcoach Sport en Bewegen Gemeente Eijsden-Margraten

 

Gepubliceerd op 28-03-2019

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg