DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

NIeuws

Meer beklimmingen en accent op Vaals in Volta Limburg Classic 2019

Het parcours van de Volta Limburg Classic 2019 is, ten opzichte van vorig jaar, deels hertekend. Waar in 2018 enkele lokale rondes in de gemeente Gulpen-Wittem werden verreden, zal het peloton in 2019 een aantal lokale lussen door de gemeente Vaals fietsen.


Het eerste deel van de route bestaat uit een zware, heuvelachtige ronde van ruim 90 kilometer door de Voerstreek en de gemeenten Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem, met daarin heuvels als de Bemelerberg, de Crindaal en de in het verlengde van de Loorberg gelegen Flabberweg, die debuteert in de Volta Limburg Classic. Vervolgens bereiken de renners de lokale omlopen in Vaals, waarin onder meer tweemaal het Drielandenpunt (vanuit België) en drie keer de Gemmennicherweg kort achter elkaar beklommen moeten worden.


Na de passages door Vaals krijgen de renners nog vijftig geaccidenteerde kilometers (met daarin onder andere de Gulperberg en Koning van Spanje) voor de wielen, vooraleer finishplaats Eijsden wordt bereikt. Net als in de voorgaande edities, zitten er in de laatste twintig kilometer vier venijnige klimmetjes die elkaar in sneltreinvaart opvolgen: het Mheerelindje, de Hoesberg, de Kalleberg en de helling van Moerslag. Bij aankomst in Eijsden wacht nog één lokale ronde, om vervolgens traditiegetrouw te finishen op de kasseien van de Diepstraat.


Ook dit jaar zal er in de Volta Limburg Classic gestreden worden om de Rabobank Bergprijs. In totaal zijn er op de top van vijf beklimmingen punten te verdienen: Rue de Beusdael (na 94 kilometer), de Camerig (100 kilometer), het Drielandenpunt (112 kilometer en 123 kilometer) en de Epenerbaan (129 kilometer).


De Volta Limburg Classic 2019 kent een totale lengte van 192 kilometer. In het parcours zijn 43 hellingen opgenomen, vijf meer dan vorig jaar.

Gepubliceerd op 11-02-2019

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg