DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

NIeuws

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Limburg Cycling Classics tijdens startschot Volta Limburg Classic

Op donderdag 22 februari werd in de Brand Bierbrouwerij in Wijlre het startschot voor de  Volta Limburg Classic 2018 gegeven. Tijdens deze jaarlijks drukbezochte meeting werd voorbeschouwd op de 45ste editie van de Volta Limburg Classic. Onder meer de bekendmaking van de deelnemende ploegen (lees meer) en het vernieuwde parcours van de herenwedstijd (lees meer) kwamen ter sprake. Vooral over het laatste werd veel gesproken, aangezien de nieuwe route de koers nóg zwaarder en spectaculairder kan maken. Vonden ook Leo van Vliet en Adrie van der Poel, de voormalige topcoureurs die in een boeiend forum (onder leiding van presentator Sander Kleikers) hun kijk gaven op de wielerwereld.

Bovendien werd tijdens de sponsormiddag een overeenkomst getekend waarin is vastgelegd dat vier Limburgse wielerwedstrijden gaan samenwerken onder de naam Limburg Cycling Classics. Het gaat om de Volta Limburg Classic, Ronde van Limburg, Ton Dolmans Trofee en HLB Van Daal Eurode Omloop. De samenwerking is bedoeld om toekomstbestendiger te worden en kan op meerdere onderdelen vorm krijgen. Denk hierbij aan communicatie, sponsorwerving, inkoop of het delen van kennis en/of materialen.


Jean Demollin, voorzitter van de Volta Limburg Classic, is zijn nopjes met de samenwerkingsovereenkomst: “We hebben het als organisatoren allemaal moeilijk, dus de tijd is rijp om elkaar op te zoeken om er voor te zorgen dat onze wedstrijden blijven bestaan, zonder de eigen unieke identiteit van elke wedstrijd te verliezen.”


Met nog vijf weken voor de boeg, worden de laatste voorbereidingen getroffen om er weer een geslaagde Volta Limburg Classic van de maken. Ook zal er de komende maand verder worden vooruitgeblikt op de editie van dit jaar. Houd daarom onze website en social media-kanalen goed in de gaten!

Gepubliceerd op 23-02-2018

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg