5 WorldTour teams en 7 ProContinentale teams aan start in Eijsden

Met nog een kleine maand voor de boeg, begint het deelnemersveld van de 47e editie van de Volta Limburg Classic steeds meer vorm te krijgen. Er zullen in totaal vijf WorldTour teams, waaronder Team Jumbo-Visma, Team UAE en Bora Hansgrohe en zeven ProContinentale teams aan de start verschijnen in Eijsden. Ook het Development Team DSM heeft zijn deelname toegezegd.

De Volta Limburg Classic staat ieder jaar garant voor een attractieve koers door het Zuid-Limburgse heuvellandschap en de Belgische Voerstreek. De Volta Limburg Classic is één van Nederlands grootste wielerwedstrijden en kent een fraaie erelijst. Daarop prijken renners die, toen ze deze koers wonnen, nog niet de grote namen waren die ze nu zijn. Denk daarbij aan Tony Martin, Jan Tratnik en Stefan Küng.

“We zijn zeer blij met dit fantastische startveld. Vijf WorldTour ploegen is ongekend voor de Volta Limburg Classic, maar ook de zeven ProContinentale ploegen zullen wederom sterk aan de start verschijnen. Om de bekende redenen is het inmiddels al meer dan twee jaren geleden dat de Volta Limburg Classic is verreden. Ook dit jaar moesten we noodgedwongen schuiven van april naar juli. Dat blijkt nu een schot in de roos te zijn. Nu COVID-19 op zijn retour lijkt te zijn, maken de aanstaande versoepelingen wielerwedstrijden weer mogelijk en dan krijgen we ook nog eens deze sterke teams aan de start.”

Voor de deelnemende ploegen verwijzen we graag naar onze startlijst pagina, op deze pagina vindt u op een later tijdstip ook de voorlopige startlijst terug.