Wereldtop aan de start van Volta Limburg Classic
Zondag 18 juli wordt de 47e Volta Limburg Classic verreden. Eerder werd al bekend dat de vijf WorldTour teams, Team Jumbo-Visma, Team UAE, Bora Hansgrohe, Intermarché Wanty en Team Qhubeka Assos aan de start verschijnen in Eijsden. De afgelopen dagen werd bekend welke renners door de teams worden afgevaardigd naar Eijsden voor de bijna 200 kilometer koers door het Limburgse heuvelland en de Belgische Voerstreek.

Onder andere Nizzolo en Kristoff in Volta Limburg Classic
Team Qhubeka Assos stelt Europees kampioen Giacomo Nizzolo op. Nizzolo staat bekend om zijn vele tweede plekke in etappes van de Giro d’Italia, maar wist dit jaar eindelijk een etappe te winnen. Ook Team UAE vaardigt een zeer sterke ploeg af voor de Volta Limburg Classic. Alexander Kristoff, winnaar van onder andere Ronde van Vlaanderen, Milaan-San Remo, Gent-Wevelgem en meerdere etappes in de Tour de France verschijnt aan de start in de Diepstraat. Als ploeggenoten van Kristoff worden Fernando Gaviria, meervoudig etappewinnaar in Giro d’Italia en Tour de France, en Maximiliano Richeze, tweevoudig etappewinnaar in Giro d’Italia, aan de start verwacht.

Bora-Hansgrohe komt onder andere met Cesare Benedetti en Maciej Bodnar ook met een ijzersterke ploeg naar de Volta Limburg Classic. Bij Team Jumbo Visma staan Nederlands Kampioen Timo Roosen en Pascal Eenkhoorn op de voorlopige startlijst.

“We kijken uit naar zondag 18 juli. Noodgedwongen moesten we de Volta Limburg Classic opnieuw verplaatsen, maar we lijken qua datum een zeer goede keuze gemaakt te hebben. Hoewel er nog steeds maatregelen van kracht zijn, zijn we in eerste instantie verheugd dat de Volta Limburg Classic dit jaar verreden gaat worden. Als je deze klinkende namen op je startlijst ziet verschijnen, kun je alleen maar trots zijn. Het belooft eindelijk weer een mooi wielerweekend te worden op zaterdag 17 en zondag 18 juli, want zaterdag wordt ook nog de toertocht van de Volta Limburg Classic verreden.”

De Volta Limburg Classic staat ieder jaar garant voor een attractieve koers door het Zuid-Limburgse heuvellandschap en de Belgische Voerstreek. De Volta Limburg Classic is één van Nederlands grootste wielerwedstrijden en kent een fraaie erelijst. Daarop prijken renners die, toen ze deze koers wonnen, nog niet de grote namen waren die ze nu zijn. Denk daarbij aan Tony Martin, Jan Tratnik en Stefan Küng. De Volta Limburg Classic is de hele dag live te volgen via L1 TV en radio.