Opnieuw ging er in het weekend van 17 en 18 juli een streep door de Volta Limburg Classic en de toertocht Volta Limburg Classic. Nadat in overleg met de overheden alles in het werk was gesteld om het evenement Corona proof te laten verlopen was er opeens het water. De wateroverlast, en als gevolg daarvan de problemen waarmee zovele mensen werden geconfronteerd zowel in Limburg als het aangrenzende buitenland, had tot gevolg dat we het annuleren van het evenement, op het laatste moment, niet konden vermijden. Wat er enkele weken geleden in Limburg is gebeurd, hadden we nooit kunnen voorzien en daar was niemand op berekend.

Tegelijkertijd hebben we ook alweer vooruitgekeken. De wedstrijd verplaatsen naar een datum later in het jaar bleek een onmogelijke opgave door de overvolle wielerkalender. Dat betekent dat de 47e editie van de Volta Limburg Classic pas in 2022 weer op de agenda komt. Met betrekking tot de toertocht zijn we wel gekomen tot een alternatieve datum, namelijk zaterdag 9 oktober, de dag voorafgaand aan de Bart Brentjens Challenge.

Voor zowel vrijwilligers, leveranciers als sponsoren is het niet doorgaan van de Volta Limburg Classic vervelend, maar er is nadrukkelijk ook begrip voor het genomen besluit. Als in oktober de toertocht verreden kan worden is ondersteuning door vrijwilligers weer gewenst, ook zullen de diverse leveranciers weer in beeld komen. Wij hopen op die manier de vele wielerliefhebbers toch nog de kans te geven te genieten van al het fraais dat Limburg, en in het bijzonder deze regio, te bieden heeft.

Met betrekking tot de sponsoren hebben wij besloten, indien mogelijk, toch nog in de loop van dit jaar iets terug te doen voor de ondersteuning waarop wij iedere keer opnieuw weer kunnen rekenen. De waardering en het versterken van de band met al diegenen die ons een warm hart toedragen zijn daarbij onze motieven. Als de plannen meer concreet zijn, zullen wij alle betrokkenen daarvan in kennis stellen.