De draaiboeken lagen opnieuw klaar, in 2021 zouden we weer kunnen koersen. Echter, nog altijd zitten we in de greep van het coronavirus met al zijn mutaties. We hadden zo graag de dames en heren wielrenners op zaterdag 3 april de weg op gestuurd voor een nieuwe krachtmeting. Datzelfde geldt uiteraard ook voor de toerfietsers op Paasmaandag. Als organisatie hebben we ons de afgelopen maanden verdiept in de ontwikkeling van allerlei varianten om toch te kunnen fietsen. We hebben echter geconcludeerd dat paaszaterdag te vroeg komt en dat het niet verantwoord zou zijn de organisatie van de Volta Limburg Classic door te zetten.

In goed overleg met onze hoofdsponsor, de subsidi├źnten en de vergunningverlenende instanties is dan ook besloten af te zien van het wielerfestijn in het eerste weekend van april. We zijn we op zoek gegaan naar een alternatief, daarbij hopend dat het virus medio 2021 definitief verslagen is.

Vanaf nu richten we ons op een wielerweekend op 17 en 18 juli. Een verzoek voor de dames- en herenwedstrijd op zondag 18 juli is neergelegd bij KNWU, UCI en gemeente Eijsden-Margraten. Op de wielerkalender van de UCI staat tot op dit moment in dat weekend uitsluitend de Tour de France op het programma, dat is een uitgelezen kans op een perfect deelnemersveld. Er moet natuurlijk wel een voorbehoud gemaakt worden, het is niet uitgesloten dat ook in juli nog beperkingen van kracht zijn. Het is in deze bijzondere tijd van belang om evenementen met een lange geschiedenis niet verloren te laten gaan voor de regio. Het is een nieuwe uitdaging, een uitdaging die de organisatie van de Volta Limburg Classic met vertrouwen tegemoet ziet.

Het programma (onder voorbehoud) dat we voor ogen hebben luid als volgt:

DatumProgramma
Vrijdag 16 juliKids Cycling Tour
Zaterdag 17 juliToertocht en bedrijventocht (start en finish: Vroenhof Eijsden)
Zondag 18 juli11:30 uur: Start heren
12:30 uur: Start dames
15:00 uur: Finish dames
17:00 uur: Finish heren

Met betrekking tot de toertocht en bedrijventocht is het mogelijk vanaf nu in te schrijven. Mocht onverhoopt ook in juli geen toertocht mogelijk zijn, dan is er de mogelijkheid om het inschrijfgeld terug te krijgen of door te schuiven naar 2022. Op de website vraag en antwoord leest u meer hierover.