Praktische informatie

Op deze pagina is alle praktische informatie terug te vinden voor jouw deelname

CORONAMAATREGELEN

Let op: geldig vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een officiële negatieve test verplicht! De Vroenhof in Eijsden wordt ingericht als besloten start- en finishterrein, met een beperkte bezoekerscapaciteit en waar na het tonen van een coronatoegangsbewijs geen 1,5 meter meer hoeft te worden aangehouden. Om deze reden is er vanwege de geldende COVID-maatregelen de verplichting om onze deelnemers een coronatoegangsbewijs te vragen middels de CoronaCheck app die je kunt downloaden. Wanneer je als deelnemer een van bovengenoemde bewijzen kan tonen aan de ingang, ben je van harte welkom bij de Volta Limburg Classic Toertocht.

  • Een geldig vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een officiële negatieve test verkrijg je via testen voor toegang.
  • Als je besluit op zaterdag 2 april (16:00 - 19:00 uur) jouw startbescheiden te komen afhalen, dan is een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of officiële negatieve test verplicht. Je hoeft je vaccinatiebewijs, herstelbewijs of officiële test dan niet meer op zondag te laten zien.
  • Kom je op zondag 3 april (07:00 – 10:00 uur) je startbescheiden afhalen, dan laat je zondag 3 april jouw vaccinatiebewijs, herstelbewijs of officiële negatieve test zien.
  • Na vertoon van een van bovenstaande bewijzen ontvang je een polsbandje dat jou toegang geeft tot het start- en finishterrein.

RUGNUMMER

Een week voor de Volta Limburg Classic Toertocht (afhankelijk van het moment van inschrijven) heb je een e-mail ontvangen met je rugnummer. Deze mail is is belangrijk voor het afhalen van de startbescheiden.

NEEM E-MAIL MEE!
Print deze mail uit en neem deze mee (of zorg dat je deze op je telefoon kunt laten zien)! De startbescheiden kun je afhalen op zaterdag 2 april  van 16:00-19:00 uur en op zondag 3 april tussen 07:00 uur en 10:00 uur op de Vroenhof te Eijsden.

START / FINISH

De start van de Volta Limburg Classic Toertocht vindt plaats vanaf de Vroenhof te Eijsden (volg hiervoor de borden). De finish is op dezelfde locatie en blijft open tot 17:00 uur.

Starttijden
150 km: 08:00 - 09:00
120 km: 08:30 - 09:30
90 & 65 km: 09:00 - 10:00

Bevoorrading
Bij de start is er bevoorrading zodat je goed voorbereid op weg kunt.

REGLEMENT

Tja, regeltjes, in een ideale wereld zijn ze overbodig. Om een evenement als de Volta Limburg Classic Toertocht soepel te laten verlopen, zijn echter toch wat spelregels nodig. In het reglement - dat je hier kunt inzien- kun je ze allemaal terugvinden.

DEELNEMERS OP DE FOTO

Tijdens de Volta Limburg Classic Toertocht word je gefotografeerd door Sportograf. Vanaf ongeveer een week na afloop van de toertocht kun je de foto’s bestellen. Na de toertocht plaatsen wij op onze Facebookpagina een link naar de website van Sportograf. Wanneer je hier je startnummer invult, vind je jouw foto’s terug.

PARKEREN

Deelnemers kunnen parkeren op de Trichterweg in Eijsden. Je kunt hiervoor de borden volgen wanneer je in de buurt van Eijsden komt. Op de parkeerplaatsen zijn tevens enkele toiletten aanwezig. Wij verzoeken je vriendelijk doch dringend om niet in de kern van Eijsden te parkeren.

VERKEERREGELAARS / MOTARDS

Onderweg word je geassisteerd door verkeersregelaars en motards. Zij waken over jouw veiligheid en die van anderen. Verkeersregelaars zullen de bestaande verkeerssituatie handhaven (je krijgt dus GEEN voorrang). Instructies van verkeersregelaars en motards dien je ten alle tijden op te volgen. Wij zullen streng optreden tegen overtredingen.

PECHDIENST

Tijdens de Volta Limburg Classic Toertocht zal er door de organisatie worden gezorgd voor technische ondersteuning onderweg. Voor pechgevallen is er een alarmnummer: +31(0)43-2041159

WEGGEDRAG

Tijdens de Volta Limburg Classic Toertocht word je gefotografeerd door Sportograf. Vanaf ongeveer een week na afloop van de toertocht kun je de foto’s bestellen. Na de toertocht plaatsen wij op onze Facebookpagina een link naar de website van Sportograf. Wanneer je hier je startnummer invult, vind je jouw foto’s terug.

ONGEVAL

Mocht je betrokken raken bij een ongeval, dan kun je contact opnemen met het alarmnummer. Bel bij ongevallen tijdens de toertocht ons alarmnummer: +31(0)43-2041159

VERZORGINGSPLAATSEN

Er worden tijdens de toertocht diverse verzorgingsposten ingericht voor de deelnemers. De verzorgingsposten voor 2022 zullen op een later tijdstip bekend gemaakt worden.

OVERNACHTEN

Nog op zoek naar een plek om te overnachten? Bekijk het overzicht met overnachtingsmogelijkheden bij een van onze partners.