Wedstrijd parcours dames

SINDS 2017 OOK DAMESWEDSTRIJD VOLTA LIMBURG CLASSIC
In 2017 heeft de organisatie van de Volta Limburg Classic besloten om naast de bekende herenwedstrijd, ook een dameswedstrijd toe te voegen. De Volta Limburg Classic dameseditie stond al enkele jaren op de planning, maar paste destijds niet in het programma. Met de Volta Limburg Classic is er gelukkig weer een optie bijgekomen op de dameskalender.

DAMESWEDSTRIJD VOLTA LIMBURG CLASSIC: SPEKTAKEL VERZEKERD
Sinds 2017 heeft de Volta Limburg Classic niet alleen een mannenkoers, maar ook een dameswedstrijd. De beslissing om een vrouwenkoers te organiseren, is een voltreffer gebleken, want de drie edities die tot dusver verreden zijn, draaiden telkens uit op een waar spektakelstuk. Op het uitdagende parcours door de Zuid-Limburgs heuvels ontstaat er vrijwel meteen een schifting in het peloton, waardoor de wedstrijd telkens in een vroeg stadium ontvlamt. Na eerdere overwinningen van Karol-Ann Canuel (2017) en Belle de Gast (2018), ging vorig jaar Demi Vollering met zege aan de haal. Na een boeiende race versloeg zij op de kasseien van de Diepstraat in Eijsden de Duitse Franziska Koch in een sprint-à-deux.

Parcours
Het peloton wacht vijf ronden door Eijsden, Gronsveld, Sint Geertruid en Mesch van 19,3 KM. In elke lus zijn twee heuvels opgenomen: de Savelsbosweg en de helling van Moerslag. Ten slotte staat er nog een afsluitend lokaal rondje van zes kilometer in en rond start- en finishplaats Eijsden op het menu.

De koers route bedraagt in totaal 101,3 kilometer en telt tien beklimmingen.

DE UITGEBREIDE ROUTEBESCHRIJVING VOOR 2021 IS NOG NIET BESCHIKBAAR

SAVELSBOS

Locatie: Gronsveld- Nederland
Gem. percentage 4.5 %

MOERSLAG

Locatie: Sint Geertruid - Nederland
Gem. percentage 5,4 %