Heren wedstrijd

Heren wedstrijd - Zaterdag 1 april 2023

OUDE HEL VAN HET MERGELLAND
De organisatie van de Volta Limburg Classic heeft sinds 2015 een aantal keren besloten het parcours te wijzigen. De 46e editie in 2019 had, net als bij de voorgaande edities, enkele kenmerken van de oude Hel van het Mergelland.

GEWIJZIGD PARCOURS SINDS 2015
De afgelopen jaren werden er twee lussen van 90 kilometer verreden waarna de finale in Eijsden op een lokale ronde werd beslist. Het parcours was speciaal uitgestippeld en heeft daarom voor mooie courses en winnaars gezorgd.

In 2019 reed het peloton na de eerste ronde/aanloop van ruim 100 km een drietal rondes in de gemeente Vaals. In deze drie rondes werd telkens tweemaal de Gemmenicherweg en eenmaal de Route des Trois Bornes beklommen. Elk van deze rondes was 11 km lang. Daarnaast werd er in 2019 wederom gestreden om een bergprijs (Rabobank Bergklassement), waarbij de beklimming van de Rue de Buesdael, Camerig Zuid, 3x Drielandenpunt en de Epenerbaan. Vervolgens werd er nog zo'n 50 km gestreden waarbij onder andere nog de Gulperberg, de Koning van Spanje, Mheererlindje en Moerslag bedwongen moesten worden, waarna er nog gestreden werd op één lokale ronde in Eijsden voor de overwinning in de 46e editie van de Volta Limburg Classic.  

Beelden 2019
In 2019 is er door onze partner T36 een mooie aftermovie gemaakt van de Volta Limburg Classic met beelden van heren- en dameswedstrijd. Ben jij ook zo benieuwd wat voor spannends er in 2019 allemaal gebeurde? Kijk snel hieronder de aftermovie.