Wedstrijd parcours vrouwen

Deze informatie heeft betrekking op de editie van 2023. Zodra er meer informatie bekend is over het parcours van 2024, lees je dat hier. 

VROUWENWEDSTRIJD VOLTA LIMBURG CLASSIC: SPEKTAKEL VERZEKERD
Sinds 2017 heeft de Volta Limburg Classic niet alleen een mannenkoers, maar ook een vrouwenwedstrijd. De beslissing om een vrouwenkoers te organiseren, is een voltreffer gebleken, want de drie edities die tot dusver verreden zijn, draaiden telkens uit op een waar spektakelstuk. Op het uitdagende parcours door de Zuid-Limburgs heuvels ontstaat er vrijwel meteen een schifting in het peloton, waardoor de wedstrijd telkens in een vroeg stadium ontvlamt. Na eerdere overwinningen van Karol-Ann Canuel (2017) en Belle de Gast (2018), ging in 2019 Demi Vollering met zege aan de haal. Vorig jaar was het de Nederlandse Amber kraak die er met de winst van door ging. 

Parcours
Het peloton wacht zes ronden door Eijsden, Gronsveld, Sint Geertruid en Mesch van 19 KM. In elke lus zijn twee heuvels opgenomen: de Savelsbosweg en de helling van Moerslag. Ten slotte staat er nog een afsluitend lokaal rondje van zes kilometer in en rond start- en finishplaats Eijsden op het menu.

De koers route bedraagt in totaal 121,5 kilometer en telt twaalf beklimmingen.

Doorkomsttijden en routebeschrijving
Het schema van de doorkomsttijden en routebeschrijving is hieronder te downloaden.

Bekijk wedstrijdparcours onlineDownload doorkomsttijden en routebeschrijving

SAVELSBOS

Locatie: Gronsveld- Nederland
Gem. percentage 4.5 %

MOERSLAG

Locatie: Sint Geertruid - Nederland
Gem. percentage 5,4 %