DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

Wedstrijd programma

Dames

Op deze pagina vindt u het voorlopige programma van de Volta Limburg Classic 2019. Bovendien vindt u op deze pagina het parcours, de technische gids en het reglement van de Volta Limburg Classic Dameswedstrijd 2018. Deze informatie zal zo spoedig mogelijk worden geüpdatet. Houd de website in de gaten! 

 

Zaterdag 6 april 2019

11:00

Ploegenpresentatie

12:00

Neutrale start herenwedstrijd

12:30

Neutrale start dameswedstrijd

15:40

Finish dameswedstrijd

16:55

Finish van de herenwedstrijd

17:15

Huldiging winnaars Volta Limburg Classic

Wedstrijd Parcours

Dames

Sinds 2017 ook dameswedstrijd Volta Limburg Classic

In 2017 heeft de organisatie van de Volta Limburg Classic besloten om naast de bekende herenwedstrijd, dit jaar ook een dameswedstrijd toe te voegen. De Volta Limburg Classic dameseditie stond al enkele jaren op de planning, maar paste destijds niet in het programma. Gelukkig is het er nu eindelijk van gekomen en krijgen de dames er een nationale vrije wegwedstrijd bij! Met de Volta Limburg Classic is er gelukkig weer een optie bijgekomen op de dameskalender.

Editie 2019

Een half uur na de neutrale start van de herenwedstrijd, zullen om 12:30 ook de dames van start gaan op de Diepstraat te Eijsden. Helaas is de organisatie genoodzaakt geweest om het eerder bekendgemaakte parcours op aangeven van gemeentes, politie en de jury toch te wijzigen. Dit houdt in dat er in de editie van 2018 gestart wordt met 3 grote lussen van 19,3 km die voeren richting Gronsveld, Sint Geertruid, Mesch en vervolgens terug naar Eijsden. Vervolgens zullen er 3 lokale rondes gereden worden waarbij het aanwezige publiek in de finishstraat de dames goed kan aanmoedigen. Daarna zal er nog één grote lus gereden worden voordat de dames de lokale finaleronde in gaan. Tijdens hun wedstrijd van bijna 100 km zullen de dames in totaal 8 beklimmingen tegemoet zien waarbij meermaals de Moerslag (5%) en de Gronsvelderberg (3,5%).

Download hier de uitgebreide routebeschrijving

Technische gids

Vrouwen

In de Technische Gids is de belangrijkste informatie over de wedstrijd op zaterdag beschreven. De Technische Gids van 2019 is hier te downloaden.

Reglement

Vrouwen

Het reglement van de 3e Volta Limburg Classic Vrouwen Wedstrijd kan hier worden gedownload.

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg