DE HEL VAN HET MERGELLAND

Volta Limburg Classic

Wedstrijd programma

Dames

Op deze pagina vindt u het voorlopige programma van de Volta Limburg Classic 2019. Bovendien vindt u op deze pagina het parcours, de technische gids en het reglement van de Volta Limburg Classic Dameswedstrijd 2019. 

 

Zaterdag 6 april 2019

11:00

Ploegenpresentatie

12:00

Neutrale start herenwedstrijd

12:30

Neutrale start dameswedstrijd

15:40

Finish dameswedstrijd

16:55

Finish van de herenwedstrijd

17:15

Huldiging winnaars Volta Limburg Classic

Wedstrijd Parcours

Dames

Sinds 2017 ook dameswedstrijd Volta Limburg Classic

In 2017 heeft de organisatie van de Volta Limburg Classic besloten om naast de bekende herenwedstrijd, dit jaar ook een dameswedstrijd toe te voegen. De Volta Limburg Classic dameseditie stond al enkele jaren op de planning, maar paste destijds niet in het programma. Met de Volta Limburg Classic is er gelukkig weer een optie bijgekomen op de dameskalender.

Editie 2019

Twintig minuten na de neutrale start van de herenwedstrijd, zullen om 12:30 ook de dames van start gaan op de Diepstraat te Eijsden. Voor de editie van 2019 wordt gestart met 1 grote lus van 31,8 km die voert richting Gronsveld, Bemelen, Margraten, Banholt, Sint Geertruid, Mesch en vervolgens terug naar Eijsden. Vervolgens zullen er 4 rondes gereden worden die Gronsveld, Sint Geertruid en een finishpassage in Eijsden aandoen waarbij het aanwezige publiek in de finishstraat de dames goed kan aanmoedigen. Als afsluiting zal er 1 lokale finishronde verreden worden richting Oost Maarland en weer terug naar de finish via de Trichterweg. Tijdens hun wedstrijd van 113,7 km zullen de dames in totaal 13 beklimmingen tegemoet zien waarbij als nieuw onderdeel gestreden zal worden voor het Rabobank Bergklassement. (Bronckweg 11%, Bemelerberg 7%, 5x Moerslag 6%)

Download hier de uitgebreide routebeschrijving

Technische gids

Vrouwen

In de Technische Gids is de belangrijkste informatie over de wedstrijd op zaterdag beschreven. De Technische Gids van 2019 is hier te downloaden.

Reglement

Vrouwen

Het reglement van de 3e Volta Limburg Classic Vrouwen Wedstrijd kan hier worden gedownload.

En na de wedstrijd?

Er warmpjes bijzitten met Volta Limburg