Paasmaandag 1 april 2024

13e editie Toertocht Volta Limburg Classic

Klaar om met je racefiets een van Limburgs mooiste toertochten te gaan fietsen? Met vijf verschillende routes en afstanden, biedt de toertocht van de Volta Limburg Classic routes die geschikt zijn voor (bijna) alle niveau's. De korte, 65 kilometer lange route is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor de iets minder ervaren fietsen, die toch wil komen genieten van al het moois dat Zuid-Limburg op het gebied van fietsen te bieden heeft. Deze route is ook geschikt voor de iets meer ervaren fietser, die gewoon rustig aan het fietsseizoen wil beginnen.

Haal jij de racefiets niet van stal voor een toertocht onder de 100km? Ook dan hebben we twee prachtige routes voor jou uitgestippeld!

Geen zin om met de racefiets op pad in gaan? Dit jaar hebben we speciaal voor de liefhebbers ook een 75 kilometer lange gravel route op het programma staan. Stap jij dus liever op de gravelbike om Zuid-Limburg te verkennen buiten de gebaande paden om? Dan is deze route helemaal voor jou gemaakt!

This image for Image Layouts addon

Toertocht 150 km

Natuurlijk is er ook een route voor de echte bikkels! Hoor jij bij deze groep? Kies dan zeker voor de 150 km route met ruim 2400 hoogtemeters. Ook dit jaar hebben we de route flink vernieuwd en is deze slechts voor een gelimiteerd aantal deelnemers opengesteld. In ruil hiervoor wordt er een route aangeboden die de zwaarte van de Volta Limburg Classic wedstrijd benadert. Ook in deze route uiteraard de lus rond Camerig en de finale van weleer met de beklimmingen van de Cote de Mortroux en Les Waides in de laatste 25 kilometer, maar als uitsmijter nog een uitstapje naar de Belgische gemeenten Dalhem en Blegny. Aan de finish van deze tocht kun je niet anders dan trots zijn op het volbrengen van deze uitdagende tocht. 

This image for Image Layouts addon

Graveltocht 75 km

Ook in 2024 een graveltocht van 75 km. Zo bieden we tijdens de Volta Limburg Classic vanaf nu voor ieder wat wils. Naast de diverse tochten over de weg, gaat ook deze route over zowel Nederlands als Belgisch grondgebied. We kunnen vast verklappen dat deze tocht het aantal van 1000 hoogtemeters overstijgt, maar laat je wat de route betreft verder vooral verrassen! We beloven dat je zult genieten van vele mooie plekjes onderweg. Ben je niet in het bezit van een gravelbike, niet getreurd, de tocht is ook prima te rijden met een MTB of crossfiets.

Let op! De route is niet uitgepijld maar enkel te rijden via een duidelijk .GPX bestand! Deze wordt enkele dagen voor de tocht met je gedeeld.

This image for Image Layouts addon

Toertocht 120 km

Wil je jouw seizoen starten met een iets zwaardere uitdaging en de 100 km grens overschrijven? Dan is de vernieuwde 120 km met bijna 1900 hoogtemeters dé afstand voor jou. Ook hier geniet je al fietsend van het prachtige landschap en de karakteristieke dorpjes waar je doorheen geleid wordt. Nét wat meer uitdaging en kilometers dan de 90 km route en ook meer klimmetjes dus! Alvorens de pittige finale rond Mortroux en Neufchateau opdoemt, rijdt je eerst nog een prachtige extra lus die loopt via Gulpen, Mechelen, Vijlen, Camerig en Sippenaeken. Doe jij mee?

This image for Image Layouts addon

Toertocht 90 km

Relatief ‘rustig’ starten aan je nieuwe seizoen, maar toch een eerste test van de benen? Kies dan voor de vernieuwde 90 km route. Behalve de diverse groene hellingen en uitgestrekte plateaus in Nederland, wordt er een uitstapje gemaakt over de Belgische grens en is de pittige finale van enkele jaren geleden - met beklimmingen van de Cote de Mortroux en Les Waides - weer onderdeel van het parcours. Zonder direct té ver te hoeven rijden, krijg je met de nieuwe 90 km met 1400 hoogtemeters een mooie uitdaging in de start van jouw nieuwe seizoen.

This image for Image Layouts addon

Toertocht 65 km

Genieten op je fiets, maar toch nog even ‘rustig’ starten aan je nieuwe seizoen? De vernieuwde 65 km is te gebruiken als mooie seizoensopener. Behalve de diverse groene hellingen en uitgestrekte plateaus in Nederland, wordt er een uitstapje gemaakt over de Belgische grens richting de Voerstreek. Zonder direct té ver in het rood te hoeven gaan, krijg je met de 65 km en bijna 1000 hoogtemeters een mooie uitdaging in de start van jouw nieuwe seizoen.

Contact

Withuisveld 8
6226 NV Maastricht
+31 (0)43 203 00 15
info@voltalimburgclassic.nl

Wil je door ons op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom de Volta Limburg Classic? Klik dan op onderstaande button om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Stichting Hel van het Mergelland

NL03RABO0167885952 
BTW Nr: NL855587787B01
KvK: 41076931

REGLEMENT
PRIVACY & COOKIE STATEMENT