De ontstane situatie door de wateroverlast in grote delen van Zuid-Limburg is niet te overzien en zorgt voor gigantische problemen. We willen iedereen dan ook informeren dat er helaas een streep door het Volta Limburg Classic weekend van 17 en 18 juli 2021 gaat.

Als organisatie waren we er helemaal klaar voor en was er alles aan gedaan om het evenement coronaproof te laten verlopen. “We hadden er alle vertrouwen in dat we een mooi evenement tegemoet gingen dat voldeed aan de coronamaatregelen na de persconferentie van afgelopen vrijdag. Zeker toen afgelopen weekend de weersvooruitzichten bekend werden, zonnig met 25 graden.” aldus voorzitter Jean Demollin. Wat er de afgelopen dagen echter gebeurd is, kon niet worden overzien.

Zuid-Limburg wordt geteisterd door zware regenval en overstromingen en dit zorgt voor gigantische problemen. Vele wegen in Zuid-Limburg zijn niet begaanbaar en de situatie blijft hoogst onzeker. De problemen in de regio zijn enorm en de schade is niet te overzien. Verslagen en verdrietig zijn wij na het zien van de verschrikkelijke beelden. We leven mee met alle getroffenen en wensen hen ontzettend veel sterkte. Het afgelasten van het Volta Limburg Classic weekend is dan ook de enige optie, zelfs wanneer het dit weekend weer zonnig wordt en de wegen weer toegankelijk zouden zijn. Als organisatie vinden wij het niet verantwoord om in dit rampgebied een evenement te organiseren.

In de komende periode zal gekeken worden naar de gevolgen voor de Volta Limburg Classic en hierover zal op een later moment gecommuniceerd worden met de deelnemers, sponsoren, leveranciers en andere betrokkenen. Ook wij zijn overvallen door de omvang van de ramp die zich in Zuid-Limburg momenteel voltrekt en hebben voor dit scenario geen draaiboek klaarliggen. We hopen op ieders begrip voor de situatie en zullen iedereen later op de hoogte brengen van de verdere stappen.